Hus med solcellepanel på taket

Klimafordelene med solceller

Norgeseliten bygger morgendagens løsninger. Det betyr å bidra til det grønne skiftet. Solcelleanlegg er en pålitelig måte å gjøre det på.

Hus med solcellepanel og blomster i forgrunden

Norgeseliten bygger morgendagens løsninger. Det betyr å bidra til det grønne skiftet. Solcelleanlegg er en pålitelig måte å gjøre det på.

Solen er en energikilde som ikke brukes opp. Den energien som ditt solcelleanlegg fanger opp, ville ellers gått til spille.

Det er også bra å produsere strømmen der den faktisk brukes. Dermed forsvinner ingenting på veien.

Når du bruker eget tak til solcelleanlegg, kreves det ingen inngrep i naturen. Du utnytter plass som allerede er der. 

Solcellepanel på mørkt hustak over blå himmel.

Med solceller kan man få nullenergihus eller hus som faktisk produserer strøm. I Norge brukes renere energi (vannkraft) enn andre steder, så det har ikke like stor effekt som i land hvor strømnettet eller bruker for eksempel kullkraft. Men med et solcelleanlegg bidrar du – og alle de andre med solcellepaneler – til at Norge får et større overskudd av ren energi som kan brukes steder der de ellers ville brukt mindre ren energi.

Solcelleanlegg har lang levetid. Norgeselitens paneler har 15 års produktgaranti. Vi lover også at panelene vil yte minst 80 % av det opprinnelige etter 25 år.

Solcellepanel på leiligheter med snødekte fjell i bakgrunn

Hvor miljøvennlig er det å produsere solcellepaneler?

Silisium er det nest vanligste grunnstoffet på jorden. Men det kreves en kjemisk prosess for å omdanne silisiumet så det kan brukes i solcellepaneler. Denne prosessen slipper allerede ut mindre CO2 enn for eksempel kullenergi, men forskerne jobber stadig for å gjøre den bedre. Verdens mest miljøvennlige produksjon av silisium for solceller gjøres faktisk i Norge!

 

Sertifikater